Με ομορφιά και μεγάλο ταλέντο, η Myriam Severo ξεκίνησε από τη χώρα μας με τους στόχους και τα όνειρά να ταξιδεψει σε άλλες χώρες για να ενισχύσει την καριέρα της στο υψηλότερο επίπεδο.

Πρώτα έμεινε στην Ισπανία και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να αναπτύξει την καριέρα της ως μοντέλο και να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο, ένα από τα μεγάλα πάθη και προορισμούς στη ζωή της!

Κουβεντιάσαμε μαζί της από απόσταση, να μας πει πώς βρίσκει   την ζωή σε μια χώρα τόσο διαφορετική από τη δική μας, αλλά με τόσο πλούσιο πολιτισμό.

1. Πόσο καιρό σχεδιάζατε και ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού σας στην Ελλάδα;

Είναι μια χώρα που ήθελα πάντα να επισκεφθώ και σίγουρα θα μείνω εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνοδευόμενη από τον σύντροφό μου και ψάχνοντας να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Η Ελλαδα είναι μια χώρα με εκατοντάδες ειδυλλιακά νησιά, όμορφα δάση και βουνά και μια μεγάλη μητρόπολη, την Αθήνα με εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά λείψανα του πιο προηγμένου πολιτισμού του κόσμου που θέλω να γνωρίσω εις βάθος…

2. Γιατί Ελλάδα; Ποια είναι η ριζική διαφορά με τα οφέλη της χώρας μας;

Πριν από ένα χρόνο συνέχισα την καριέρα μου στην Ισπανία όπου απέκτηςα νέες εμπειρίες και γνώριςα υπέροχους ανθρώπους! Ύστερα αποφάσισα να περάσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα σε αναζήτηση νέων ευκαιριών και απόψεων. Χωρίς αμφιβολία έχω μάθει πολλά σε αυτή τη χώρα και θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ.

Η διαφορά με τη χώρα μας, είναι αναμφισβήτητα οι περιςςότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Επίςης, νομίζω ότι τα ταξίδια είναι ένας τρόπος να πλουτίσουμε από εμπειρίες. Ο κόσμος είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για όλους που θέλουν να είναι καλύτεροι άνθρωποι και να εξελιχθούν ως επαγγελματίες.

3. Στην Ουρουγουάη σας θυμούνται ως ένα λαμπρό μοντέλο … συνεχίζετε να εργάζεςτε ως μοντέλο εκει;

Ναι, η σταδιοδρομία μου στο μοντελινγκ συνεχίςτηκε στην Μαδρίτη καθώς και η αρχή της καριέρας μου στην ηθοποιία την οποία συνεχίζω τώρα και στη Ελλάδα.

4. Πώς είναι μια μέρα της ζωής σας στην Αθήνα;

Κάθε πρωί ξυπνάω στις 9 το πρωί και πίνω τον καφέ μου διαβάζωντας τις ειδήςεις από την πατρίδα μου την Ουρουγουάη και την Ελλάδα.

Κάνω γυμναςτική 1 ώρα και 30 λεπτά κάθε μέρα και μαθήματα ελληνικών τρεις ημέρες την εβδομάδα. Τα βράδια κάνω casting η μου αρέςει να βγαίνω μια βολτα για ποτό. επίσης καθαρίζω το σπίτι μου γιατί μου αρέςει να λάμπουν όλα και να μαγειρεύω υγιεινά.

5. Και με την γλώσσα πως τα πας;

Στην Ελλάδα έχω αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τα αγγλικά και επίσης μαθαίνω ελληνικά.

Είναι μια πολύπλοκη γλώσσα, διότι δεδομένου ότι έχουμε διαφορετικό αλφάβητο προέρχεται από τα Λατινικά και πολλές λέξεις ακούγονται σαν στα ισπανικά, για παράδειγμα: το φρούτο anana είναι γραμμένο στα ελληνικά: ανανάς αλλά προφέρεται με τον ίδιο τρόπο.

11863445_10207480987566312_4865892380787133397_n
6.  μαγείρεμα ή οπαδός του delivery; Και πείτε μας … ποιο είναι το πιάτο που έχει αποδειχθεί πιο εκλεκτό κατά την περίοδο που ζείτεστην Ελλάδα;

Καθημερινές επιλέγω να μαγειρεύω δεν είμαι οπαδός του delivery, αλλά μου αρέσει τα Σαββατοκύριακα να βγαίνω σε εςτιατόρια για να δοκιμάζω την μεσογειακή κουζίνα και χαρακτηριστικές ελληνικές ταβέρνες. Μου είναι δύςκολο να επιλέξω μόνο ένα πιάτο αλλά μπορώ να αναφέρω το πιο χαρακτηριστικό: Σουβλάκι με Αρνί ή χοιρινό και βοδινό κρέας με πίτα και ελληνική σαλάτα που αποτελείται από ντομάτα, μαύρες ελιές, κρεμμύδι, αγγούρι, πράσινη πιπεριά και φέτα, ντυμένος με ελαιόλαδο και ρίγανη. Το τζατζίκι, γίνεται με αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο. Το τυρί φέτα είναι το πιο δημοφιλές, από πρόβειο γάλα. Επίςης, η ελληνική κουζίνα διαθέτει διάφορα είδη ψαριών και θαλασσινών νόστιμα στον ουρανίσκο.

7. Ποιο είναι το είδος ένδυσης που είναι της μόδας αυτή τη στιγμή με τα κορίτσια της ηλικίας σου;

Είμαι οπαδός της ευρωπαϊκής μόδας. Δημοφιλής μάρκες για τη νεολαία είναι Zara, H & M, μάνγκο κα. Η Γαλλία και η Ιταλία διαθέτουν την πιο δημοφιλή μόδα με τα εμπορικά σήματα της Dior, Gucci, Armani, Valentino .. αγαπημένη μου.

8. Τι σου λείπει από την Ουρουγουάη; Σκέφτεσαι να επιστρέψεις;

Η οικογένειά μου είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο, η μητέρα μου είναι όπου είμαι κι εγώ, είναι λάτρης των ταξιδιών και έχουμε λάβει πολλές θετικές πτυχές από την απόσταση. Επίςης μου λείπουν οι φίλοι μου και οι πολλές όμορφες αναμνήςεις που έχω από την πατρίδα μου. Σήμερα επιτρέπω  στον εαυτό μου να περιβάλλεται μόνο από θετική ενέργεια και νέα πράγματα που μπορώ να μάθω.
Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές, προς το παρόν σκέφτομαι να πάω πίσω στην Punta del Este για δισκοπές κάποια μέρα.

9. Τι αςκήςεις κάνεις για να κρατιέςαι σε καλή κατάσταση;

Δύο φορές την εβδομάδα Κάνω μαθήματα ακροβατικής που με διασκεδάζει πολύ! Την υπόλοιπη εβδομάδα πάω γυμναστήριο και κάνω 40 λεπτά fitness και 40 λεπτά αερόβια.

10. Ποια είναι η φιλοσοφία της ζωής σας;

Από όταν άρχιςα να ταξιδεύω, στα 17 μου, και είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ουρουγουάη στο Εκουαδόρ και τη Δομινικανή Δημοκρατία είδα τις πόρτες της έναρξης μιας μεγάλης μάθησης. Μπορώ να ρυθμίσω τα εμπόδια χωρίς όρια, και αν ποτέ ζήσω ένα μεγάλο σοκ να επιλέξω έναν άλλο τρόπο για να βρω αυτό που θέλω!
Άφησα καποια πράγματα που αγαπούσα για να αποκτήσω άλλα πράγματα που ήθελα. Επέλεξα τον δρόμο του άγνωστου και της μοναξιάς για να βρω τις ευκαιρίες και τους ανθρώπους που έψαχνα.
Η ταπεινότητα είναι το κλειδί, τελικά η ζωή είναι ένα ταξίδι που πρέπει να ζήσεις έντονα!

translate by : 

Panos Koutsandreou

[AFG_gallery id=’266′]